Andens frukter

 Andens frukt däremot är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trohet, mildhet och självbehärskning. Sådant är lagen inte emot.  De som tillhör Kristus Jesus har korsfäst sitt kött med dess lidelser och begär.  Om vi har liv genom Anden, låt oss då även följa Anden.  Låt oss inte söka tom ära, inte utmana varandra och inte avundas varandra.(Gal 5:22-26)
Ja Andens frukter är många o härliga, men hur får vi frukterna då, kommer dom så fort vi har tagit emot Jesus, det vore ju bra, men så är det tyvärr inte, utan frukterna kommer av att vi tillbringar mer tid med Jesus, då kommer frukterna sakta men säkert att växa fram. Sitter vi bara framför tv:n eller framför datorn hela dagarna o tror att frukterna skall Andens fruktkomma av det då är vi helt vilse, vi behöver istället tillbringa tid i ordet o i bön,vi behöver se på Jesus, efterlikna han mer i allt,Jesus vill att vi skall hitta vår plats i han, vi är en vacker gren i vinstocken som ska bära frukt, ja mycket frukt. vi skall förbli i Jesus för att bära frukt, är vi tillsammans med Jesus får vi hans sinnelag o hans ömhet,ja ju mer vi umgås med han ju mer kommer vi att bära frukt, det är inte svårare än så, men så säger vi att tiden räcker inte, vadå räcker inte tiden till för att umgås med vår skapare, vi behöver inte hitta tiden, den finns redan, utan vi behöver lära oss att leva i det hela tiden, ja vi behöver lära oss att vandra i anden, så att vi lever i kristus 24 timmar om dygnet. då kommer vi att bära många frukter, friden glädjen o alla andra frukter kommer bara att vara där helt naturligt, vi behöver inte anstränga oss. För när Jesus verkligen får vara nr ett i vårt liv, då faller allt på sin plats helt naturligt, så sök inte efter att hitta frukterna först, utan sök Jesus ännu mer, ja lev i han….
Med fröjd skall ni ösa vatten ur frälsningens källor.
På den dagen skall ni säga: ”Tacka HERREN (Jes 12:3-4)
 Ja kom o drick säger Jesus, kom till Jesus, sitt i hans knä o bara umgås, känn hans enorma kärlek som han har till dig, han vill ge dig frid, han vill ta bort allt tungt, du kan komma som du är, du behöver inte tvätta bort något innan, Jesus känner dig redan utan o innan, kom  säger Herren med öppna armar.

Lämna en kommentar